Önkéntesség / Galériával

2022.10.07. 17:22

Hetvenkét órán át segítenek a szolnoki állatotthon lakóinak a diákok

Idén is több száz fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez a megyeszékhelyen.

Köllő Judit

A fiatalok sokat segítettek a szolnoki állatotthon munkatársainak

Fotó: Nagy Balázs

Pénteken kezdetét vette a „72 óra kompromisszum nélkül” fiatalokat megmozgató, egész Magyarország területét lefedő önkéntes, szociális akció. Ezen országszerte 5-25 fős csoportok 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat, mint például parkrendezés, szemétszedés, állatmenhelyen segítés vagy épp a kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös programját péntek délután a szolnoki Talifish Teaház és Klubban dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Fejér Andor alpolgármester nyitotta meg a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület tagjainak jelenlétében.

Pedagógusként fontosnak tartom, hogy a fiataloknak mutassunk olyan lehetőségeket is, amelyekkel az önkéntességet népszerűsítjük

 – emelte ki beszédében dr Kállai Mária. 

Idén több száz diák segít a különféle szervezeteknek a megyeszékhelyen.

Az akcióhoz ezúttal húsz csapat csatlakozott. A Kassai Úti Általános Iskola hetedik osztályos tanulói például a Szolnok Városi Állatotthonban segédkeztek.
 – Három kutyám van, ők a legkedvesebbek számomra – mesélte Varga Zalán. – Ezért úgy éreztem, hogy mindenképp el kell jönnöm a menhelyre. Amikor meghallottam, hogy lehetőség adódik arra, hogy segítsünk az állatokon, kapva kaptam az alkalmon. Úgy éreztem, el kell jönnöm, hogy támogassam önkéntes munkámmal a menhelyet.

Ahol egyébként számtalan teendő akad, melyek elvégzése nagy segítséget jelent az ott dolgozóknak. A hetedikes Andrékó Martinnak menhelyről származó kutyája van, ezért szívügyének érzi, hogy segítsen a hasonló sorsú állatoknak.

Állatok nélkül nem tudnám elképzelni az életemet, ezért mindenkit kérek, hogy így vagy úgy, de segítsen az állatmenhelyeknek

 – mondta Martin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában