Galériával

2022.10.12. 11:10

Nárciszültetéssel hívták fel a figyelmet a daganatos betegek támogatására Karcagon

Több mint két évtizede indította el a Méltóság Mezeje kampányt a Magyar Hospice Alapítvány a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítésére. A Rákbetegek Országos Szervezetének Karcagi Klubja és a helyi „Mindig van remény” Daganatos Betegekért Alapítvány több mint tíz éve csatlakozott a programhoz. Azóta minden ősszel a „Méltóság mezeje” helyszínén, a Déryné Kulturális Központ előtt nárciszhagymákat ültetnek el az ünnepség résztvevői.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Rákbetegek Országos Szervezete elnökének, dr. Szabó Jánosnak a levelét dr. Lakatos Linda, a Kátai Gábor Kórház intézeti főgyógyszerésze olvasta fel a jelenlévőknek. Mint elhangzott: a résztvevők azért gyűltek össze, hogy hitet tegyenek az élet, a remény és az emberi méltóság mellett.

Az országos vezető arra kérte a karcagi klub tagjait, hogy továbbra is álljanak azok mellé, akik most szembesülnek a betegséggel, és emlékezzenek és emlékeztessenek, hogy meg lehet gyógyulni, és teljes életet élni.

Ezt követően Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója mondott beszédet, aki arról szólt, hogy a nárcisz a súlyos és a végstádiumban lévő daganatos betegeket gondozó szervezetek szimbóluma.

A születés-elmúlás örök körforgását jelképező nárciszok segítenek abban, hogy a társadalom elfogadja: az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető.

A Méltóság Mezeje program emellett a gondoskodásra is nevel. A nárcisz jelképezi az élet körforgását, azt, hogy az életnek van kezdete és vége.

A beszéd után a jelenlévők nárciszhagymákat ültettek el, majd elsétáltak a főtéri Angyalos kútig, ahol Kovács Istvánné szavalatát követően Szepesi Tibor polgármester arról beszélt, milyen jelentős támogatói, segítői munkát végeznek a karcagi csoport tagjai a rákbetegekért és hozzátartozóikért, amiért köszönet illeti őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában