Galériával

2022.10.29. 20:19

Roma megemlékezést rendeztek Karcagon

Hatodik alkalommal rendezte meg a karcagi Ifjúsági Házban az elhunyt karcagi roma testvérek fotókiállítását Varga Mici István, a Karcagi Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A kiállításhoz 1940-től napjainkig több mint ezerötszáz elhunyt karcagi roma adatát, fotóját kapta meg hozzátartozóktól. Emlékbeszédet Sári Kovács Szilvia alpolgármester mondott, majd a karcagi cigány zenészek névsorát Molnárné Balogh Éva ismertette, majd a kisebbségi vezetők megkoszorúzták a roma zenészeknek állított emléktáblát. Fehér Sándor, az Új Élet Gyülekezet pásztora mondott imát az elhunytakért, mécsest gyújtott emlékükre Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Pánti Ildikó önkormányzati képviselő. A kiállítás megnyitása után Fehér Endre prímás vezetésével a Jászsági Cigányzenekar muzsikált élőben, majd a Déli és a Borjúdűlő temetőben tartottak zenés megemlékezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában