Program

2022.10.16. 14:32

Mongólia magyarországi nagykövete is körbejárta a termelői piacot Nagykörűben

A csodafinom kecske-, és tehénsajtok mellé a meghívott noszvaji borász remek borokat kínált.

Rimóczi Ágnes

Baatarjav Sainnyambbuu (balra), mellette dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő Fotó: Dr. Kállai Mária Facebook-oldala

Még a Hold is sajtból volt vasárnap a Tisza-parti településen, igaz ez nem látszott, hiszen hagyományos, délelőtti piacot rendeztek. A főszerepben ezúttal az ízletes sajtok voltak.

Már szombat este elkezdődött a programsorozat, az újonnan nyílt Sajtházban sajt-, és borkóstolóra invitálták az érdeklődőket. A csodafinom kecske-, és tehénsajtok mellé a meghívott noszvaji borász remek borokat kínált.

Vasárnap pedig benépesült a piactér, sajtvásár lévén, illatokból nem volt hiány. Aki kóstolt, bizonyíthatja, az ízek is a "helyükön" voltak, a jelenlévő, helyi készítőkkel együtt nyolc sajtmester kitett magáért. Mellettük természetesen jelen voltak a megszokott, magas minőségű helyi termékek is, sőt még garázsvásáron is találhattunk kincseket. Ezúttal is mindenki kedvére válogathatott, finom ételek, italok mellett jó beszélgetések és hangulatos muzsika várta a piacozókat Nagykörűben.

Fotós: Mészáros János

Az eseményre egy különleges vendég is érkezett, Baatarjav Sainnyambbuu, Mongólia magyarországi nagykövete is körbejárta a helyi termelői piacot, megízlelte a nagykörűi sajtkülönlegességeket. Nagy örömmel és szeretettel fogadták a nagykörűiek a mongol vendégséget, a kóstolások közben a két nép történelméről és barátságáról, a lehetséges további kapcsolatokról is szó esett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában