Szoljon podcast

2022.10.22. 19:55

Ujlaki Csaba: Így érdemes figyelni a közelgő részleges napfogyatkozást

Igazi kuriózum, részleges napfogyatkozás lesz látható a Jászkunságból néhány nap múlva. Hogy pontosan mikor és mivel figyelhetjük meg a különleges égi jelenséget, erről is beszél legújabb podcastünkben Ujlaki Csaba csillagász, akit az űrkutatás legfontosabb újdonságairól is hallhatunk.

Szoljon.hu

Vendégünk: Ujlaki Csaba szolnoki csillagász

Egykor rossz ómennek vélték, ma már inkább tudományos érdekesség a napfogyatkozás. A különleges égi jelenség néhány nap múlva Magyarországon is láthatóvá válik. Hogy pontosan mikor és mivel figyelhetjük meg a most részlegesen fogyatkozó égitestet? Kiderül legújabb podcastünkből, melyben a csillagászat és az űrkutatás egyéb aktualitásai is terítékre kerülnek! A vörös bolygó meghódításával kapcsolatban például a megkérdezett szakember arról beszél hírportálunknak, hogy „még úgy is vannak jelentkezők a Mars expedícióra, ha nincs visszaút, és ott kell leélniük az életüket”.

Ujlaki Csaba csillagásszal Molnár-Révész Erika újságíró beszélget – a Szoljon.hu podcast legújabb adása alább, egyetlen kattintással indul, de meghallgató YouTube és Spotify csatornánkon is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában