Fejlesztés

2022.11.12. 14:59

A martfűi könyvtár újabb terme szépül meg

Néhány éve már nyertek egy pályázatot, amelyből a belső teret alakították át. Akkor új polcokat, bútorokat vásároltak, a berendezéssel megteremtették a lehetőséget, hogy különböző közösségek találkozási pontjává válhassanak. A tervek be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– A Nemzeti Kulturális Alaphoz benyújtott pályázatunkat tavasszal ismét sikeresnek ítélték, a szakirodalmi részleg berendezésére költhetünk hárommillió forintot. Az összeget a fenntartó további tízmillió forinttal kiegészítette – mondta Székácsné Tálas Gabriella, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár vezetője. 

Hozzátette: ez volt a leginkább retro hangulatú termük, a padlót még linóleum borította. Amikor a festéket lekaparták kiderült, hogy eredetileg négy helyiség volt, ami a betonon is meglátszott, ezt fel kellett verni, így kicsit nagyobb munkával járt, mint amire eredetileg gondoltak.

Álmennyezet épült, a falakat lefestették, a lámpákat és a villamoshálózatot korszerűsítették, hamarosan az új polcok is megérkeznek. Az októberben megkezdett munkálatok része volt a selejtezés is.

– A szakirodalmi részleg ritkábban forog, a selejtezés is lassabban zajlik, komoly elavulás volt. Jó pár könyvtől megváltunk, jókat szórakoztunk a vízvezetékszerelésről szólón vagy éppen a régmúlt szakácskönyvein – mesélte.

Néhány hete éppen bolhapiacot tartottak a városban, eladásra kínálták ezeket a köteteket, melyek egy része gazdára is talált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában