Időközi önkormányzati választás

2022.11.04. 17:37

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP támogatásával induló jelöltek Jászberényben

A január 15-i időközi önkormányzati választásra készülve a Fidesz-KDNP helyi szervezete péntek délután a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón ismertette a pártszövetség által támogatott jelölteket.

Illés Anita

Új lendülettel indul a Fidesz-KDNP a jászberényi időközi önkormányzati választáson

Fotó: Pesti József

Az eseményen Pócs János, a térség országgyűlési képviselője jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP támogatásával független jelöltként dr. Besenyi Orsolya orvos, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója, három gyermekes édesanya indul a polgármesteri székért.

– Tősgyökeres jász vagyok, ősi redemptus családból származom. Hatodik felmenőm volt az a Besenyi Ferenc, aki az 1800-as évek elején Jászberény főbírója volt. Jelenleg a Soproni Egyetemen tanulok orvosközgazdász és egészségügyi menedzser szakon, illetve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem vendégoktatójaként tanítok. Nem vagyok politikus, nem is voltam része a politikának, de Jászberény közéletét mindig is követtem – kezdte bemutatkozását dr. Besenyi Orsolya. 

Mint mondta, azt szeretné, ha a közösségi felületeken eltűnnének a politikai acsarkodások. A politikai harcok helyett a valódi értékekre helyezné a hangsúlyt. 

Tervei szerint orvosi munkáját polgármesterként is folytatná, mivel a törvény ezt megengedi. Fül-orr-gégészként betegei továbbra is elérik a kórházban. Többek között fontosnak nevezte, hogy egy jó polgármester jóban van a város lakosaival, a képviselő-testület tagjaival, a mindenkori kormányzattal és országgyűlési képviselővel. 

A polgármester-jelölt bemutatta csapatát is, az egyes választókörzetekben induló önkormányzati képviselő-jelölteket: Kispál Nikolett (1. választókörzet), Oláh Szabolcs (2. vk.), Magyar Anita (3. vk.), Tamás Zoltán (4. vk.), Dancsóné Bábosik Erika (5. vk.), Bódis Béla (6. vk.), Szatmári Anikó (7. vk.), dr. Szatmári Melinda (8. vk.), Bohárné Bathó Rozália (9. vk.), Sárközy Csabáné Béres Krisztina (10. vk.). A tíz választókörzetből hatban új jelölteket indít a kormánypárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában