Kenderes

2022.11.17. 19:55

Óriási meglepetéssel kedveskedett tánccsoportja Bodor Andrásné számára

Bodor Andrásné vezeti a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mozgássérültek Egyesülete Kenderesi Csoportját, aki nagy gondot fordít rá, hogy a rendezvények szervezése mellett adományosztással is segítse a tagokat. Nagy bánata, hogy a koronavírus-járvány után idén már nem tudott újjáalakulni az évekig jól működő, sok sikert elért Topogók tánccsoportjuk. Persze a ruháik még megvannak, talán egyszer még szükség lesz rájuk...

Daróczi Erzsébet

Bodor Andrásné (jobbról a harmadik) segítőivel a következő adományosztáshoz állítja össze a névsort

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Húsz éve vagyok a 149 fős bánhalmai, kenderesi csoportunk vezetője, amely 1991-ben alakult – kezdte Bodor Andrásné,

– Elmondhatom, hogy az elmúlt esztendők alatt egyre több a pártoló tagunk. A művelődési házban tartjuk a rendezvényeinket, gyűléseinket, amikor találkozunk, rengeteget beszélgetünk, de ha beteg valaki, hívjuk, érdeklődünk, hogy van. Az egymásra figyelés mellett segítünk tagjainknak az ügyeik intézésében is. Évekig működött a Topogók tánccsoportunk, mely sajnos a pandémia miatt feloszlott, mert nem tudtunk próbálni, sokan idősek is vagyunk, nem úgy mozgunk, mint pár éve. 

Többen megbetegedtünk, sokunkon ez nyomot is hagyott, de az összetartás megmaradt. 

– Azt tervezzük, hogy egy tánccsoportnak felajánljuk a fellépőruháinkat. Megmondom őszintén, már összeszedtem az öltözékeinket, úgy voltam, szólok, hogy jöhetnek érte, aztán mégis visszaraktam a szekrénybe, talán egyszer mégis kellhetnek még – sóhajt Bodor Andrásné, aki a koronavírus-járvány után elgondolkozott azon is, lemond a vezetői tisztségéről. 

– Olyan sok támogatást kaptam a családomtól, a csoport tagjaitól meg annyi plusz energiát, hogy maradtam és újra elkezdtem szervezni a rendezvényeket. Idén már volt három programunk, meghívott vidéki csoportokkal. Ezt a kapcsolatépítést én kezdtem el annak idején, mára Karcag, Kunmadaras, Jászárokszállás, Szolnok, Kunhegyes, Kisújszállás és Túrkeve mozgássérült csoportjainak rendezvényeire járunk el mi is. Sajnos tagjaink nyolcvan százaléka egyedül él, így nekik tulajdonképpen a csoportunk jelenti a családot is. Öröm, hogy „fiatalodunk”, hiszen sok friss nyugdíjas tagunk lett, de a többség hetvenöt-nyolcvan év feletti – sorolja Bodor Andrásné, akinek a napokban meglepetésbulit szerveztek az egyesület tagjai. 

– Az volt életem egyik legszebb napja. Felhívott a művelődési ház vezetője, Tóthné Molnár Ági, hogy menjek be egy megbeszélésre. Amikor megérkeztem, a csoportunk tagjai voltak a teremben, akkor még nem sejtettem semmit, gyanútlanul leültem, de hamar kiderült, engem jöttek köszönteni. 

Annyira meglepődtem, hogy örömkönnyek szöktek a szemembe, és végtelen hálát éreztem. Jót beszélgettünk, kártyáztunk egy kicsit, ahogy régen a táncosokkal próba után. Később az is kiderült, hogy a családomat is beavatták a meglepetésbuli szervezői 

– mondja Bodor Andrásné, aki arról is őszintén szólt, hogy három éve, egy fillér külső – megyei egyesületi és helyi önkormányzati – támogatás nélkül működik a csoport. A pártoló tagoknak és helyi segítőiknek köszönhetően tudnak rendezvényeket tartani.

Adományokat is osztanak

– Kéthetente húsz-huszonkét tagunknak élelmiszer-adományt is osztunk, mert a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mozgássérült Egyesület szerződésben áll két multi céggel, akik mindennap adományt mentenek. Ebből kapunk mi is pékárut, zöldséget, amiért Kuncsorbára megyünk. Remélem, jövőre is aktív lesz a csoportunk, hiszen rendezvényeinket már tervezzük – tekintett előre az egyesület vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában