Megkapta az engedélyt

2022.11.25. 12:31

Hamarosan megnyitják a Pólya-parkolót Szolnokon, a Tabánnál

A parkoló az első időszakban térítésmentesen üzemel majd.

Mészáros Géza

A Pólya-parkoló egyelőre üresen áll, rövidesen azonban fogadja majd a járműveket

Fotó: Mészáros János

A szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén jelentették be, hogy a Tabán szomszédságában, a Zagyva Pólya Tibor úti oldalán már korábban kiépült, harminc férőhelyes parkolóterület a héten megkapta a forgalomba helyezési engedélyt. Hivatalos átadása a közeljövőben tehát megtörténhet – szögezte le Szalay Ferenc polgármester a közgyűlésen.

A parkoló megnyitásával egy hetek óta tartó vita végére kerülhet pont. Sokan nehezményezték ugyanis, hogy a parkolóteret kiépítették ugyan, de kihasználatlanul üresen tátong.

A városvezető ugyanakkor óva intett mindenkit attól, hogy megnyitásáig egyesek, polgári engedetlenség révén, „térfoglalással” vegyék birtokukba a parkolót.

Borda Zoltán önkormányzati képviselő és Györfi Mihály alpolgármester a november 24-i ülésen hozzászólásukban ugyanis jelezték, hogy többed magukkal nemrégiben arra készültek, hogy a vonatkozó hatósági előírásokat és jogszabályokat tudatosan megszegve lebontják a lezárt parkoló kordonjait és járműveikkel beparkolnak… 

A polgármester hangsúlyozta, hogy a Pólya-parkoló a Zagyva túlpartján épülő „Szolnok Vár!” projekt részeként épült meg, a turisztikai látványosság látogatóinak járműveit lesz hivatott befogadni.

Kérdésünkre azt már Lits László, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el, hogy a harminc férőhelyes parkolótér a megnyitása után eleinte várhatóan térítésmentesen üzemel, ezért vélhetően teljes kihasználtságban fog működni. Abban az esetben azonban, amikor a vár kapuja majd megnyílik és a létesítmény fogadja vendégeit, a tervek szerint a parkoló a járművek számára piros zónás fizetős férőhellyé válik. A stilizált erődítményt látogatók számára az érvényes belépőik regisztrációjával viszont megtérítik az aktuális parkolódíjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában