Mezőtúr

2022.11.18. 11:18

Lakossági fórumon értekeztek a brüsszeli szankciók súlyos következményeiről

Lakossági fórumra várták a mezőtúriakat csütörtökön este. Herczeg Zsolt térségi országgyűlési képviselő az eseményre vendégül hívta Koncz Zsófia parlamenti államtitkárt és Szűcs Dániel polgármestert. A politikusok hangsúlyos kérdésekről ejtettek szót.

Rimóczi Ágnes

Szűcs Dániel (balra), mellette Koncz Zsófia és Herczeg Zsolt

Forrás: Beküldött fotó

– Jelenleg a legégetőbb kérdés, hogy Brüsszel a szankciókkal a háború lezárását „ígérte", ami még mindig nem következett be. Sőt, nehéz gazdasági helyzet alakult ki egész Európában, elég csak az élelmiszer- és energiaárak növekedésére, vagy az inflációra gondolni – emelte ki Koncz Zsófia. 

– Mi úgy hisszük, nincs szükség ezekre a szankciókra, szeretnénk, hogy ezt az Európai Unió is belássa. Ennek érdekében indítottuk a nemzeti konzultációt, hogy azáltal a magyar emberek véleménye látható legyen. Mi ezt képviseljük, és a jövőben is azon leszünk, hogy megvédjük a családokat – fogalmazott a parlamenti államtitkár.

Szűcs Dániel polgármester rámutatott: az önkormányzat működéséhez segítségre van szükség. Amihez egyrészt az kell, hogy az EU-ban olyan döntést hozzanak, mely minden tagország számára elfogadható, másrészt pedig a kormányzati segítség is rendelkezésre álljon.

– Városunkban 2010 óta komoly fejlesztések valósultak meg. A kormány segítségével, Herczeg Zsolt volt polgármester irányításával sokat fejlődött a település. Szeretnénk ezt az utat folytatni, ám az energiaválság Mezőtúrt is érinti, meglehetősen nagy mértékben. Idén az áram- és gázköltségünk 210 millió forint, 2023-ban ezzel a felhasználással, a jelenlegi árakkal számolva ez a kiadás 910 millió forintra rúgna, ami sajnos nem kezelhető – részletezte Szűcs Dániel.

Minden további lépéshez nagyon fontos, hogy újra béke legyen a környezetünkben. A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból.

– Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra –  fogalmazta meg a fontos üzenetet Herczeg Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában