Verseny

2022.11.03. 11:39

Megyetörténeti ismereteikről adtak számot az általános iskolás tanulók Karcagon

A megyei identitásfejlesztési program részeként a Jászságban és a Nagykunságban is rendeznek megyetörténeti vetélkedőt.

Daróczi Erzsébet

A házigazda iskola diákjai egy első és két második helyet szereztek

Forrás: Beküldött fotó

A nagykunsági döntőnek a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda adott helyet. A felkészítőket, a szülőket és a zsűrit Földváriné Simon Ilona igazgató köszöntötte, majd Nagy Tibor, a Kunhegyesi Református Általános Iskola, Óvoda és Családi Bölcsőde Hálózat igazgatóhelyettese nyitotta meg a versenyt – ő egyben a zsűri tagja is volt Takácsné Csikós Anikóval, a házigazda iskola igazgatóhelyettesével és dr. Pintér Zoltánnal, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium történelemtanárával. A megméretésen hét iskola összesen huszonhét 4., 6. és 8. évfolyamos tanulója vett részt. 

Az eredményhirdetésen Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett. Minden résztvevőnek, díjazottnak és felkészítőnek megköszönte a munkáját, amellyel szülőföldünk, a Jászkunság ismerőivé váltak. A zárszó után a díjakat dr. Pintér Zoltán Árpáddal, a zsűri elnökével közösen adta át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában