Munkálatok

2022.11.16. 07:00

Pályázati forrásból újulnak meg az utak Rákócziújfaluban

A munkálatok idején részleges forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A szokásos aszfaltozási munkálatokat végzik a napokban a Szolnok környéki kistelepülés útjain. A Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program pályázatain mintegy húsz-húsz millió forintot nyertek a beruházásokra. 

– Minden évben a dokumentumok benyújtása előtt szakemberrel járjuk végig a falu tizenöt kilométeres úthálózatát, és a szakvélemény alapján döntünk a kiválasztott szakaszokról – mondta Varga József polgármester. 

Idén a Zrínyi út iskola és óvoda mögötti része kapott új burkolatot, valamint az Ady Endre út teljes hosszban és szélességben újulhat meg. 

– Kátyúzásra már nem volt lehetőség, mert nagyon gyenge volt az útalap, az összegbe egy nagyobb kereszteződés aszfaltozása is belefért – sorolta. 

A Liget és a Kossuth Lajos utca is sorra kerül még ebben a hónapban. 

– Annyira kritikus volt a helyzet, hogy az alacsonyabb hasmagasságú autók simán felakadtak, így muszáj volt lépni, a lakosok közül többen is jelezték a problémát – tette hozzá. 

A gépek felvonultak, a munkálatok idejére részleges forgalomkorlátozásokra lehet számítani, ám vélhetően a hónap végére már végeznek is a feladatokkal a kivitelező cég munkatársai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában