Jászkunság

2022.11.17. 07:00

Pedagógiai eljárások széles tárházát mutatták be az online konferencián

A tanácskozás célja az ismeretek terjesztése volt.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Sokszínű pedagógia címmel tartott online tudományos konferenciát szerda délután a Magyar Pedagógiai Társaság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tagozata, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Kelet-magyarországi Tagozata, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusa és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács.

A szakmai tanácskozás célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a köznevelési intézményekben megjelenő pedagógiai lehetőségeket és eljárásokat az integrált nevelésre, a különleges bánásmódot igénylő gyermekekre és tanulókra vonatkozóan. A konferencia előadói az óvodától a középiskoláig képviseltették magukat. Betekintést adtak azokba az elméleti és gyakorlati ismeretekbe, melyek a mindennapi nevelési-oktatási szituációkban támogatják a pedagógiai munkát.

Az előadások sorában szó volt többek között a pedagógusok fogyatékosággal, fogyatékos tanulókkal kapcsolatos hozzáállásának vizsgálati eredményeiről, az iskolai szorongás jeleiről, felismeréséről és a tehetséges tanulók pályaválasztási dilemmáiról is.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában