Galériával és videóval

2022.11.16. 13:19

Tizenhat méteres ezüstfenyő varázsol ünnepi hangulatot Szolnok főterére

Az előző évekhez hasonlóan idén is egy helybéli ajánlotta fel Szolnok karácsonyfáját, amit szerdán délelőtt vágtak ki és szállítottak el a Kossuth térre. A kerekded, közel tizenhat méteres ezüstfenyő egy szandaszőlősi házaspár portájáról került a belvárosba.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

– Lassan harminc éve volt már a kertünk dísze ez az igen magasra nőtt ezüstfenyő – mesélte hírportálunknak Molnár Tamás. 

– Pár éve majdnem kivágtuk, aztán a feleségem hívta fel a figyelmem, hogy akár el is ajándékozhatnánk, hogy jó célt szolgáljon. Amíg megfelelő magasságú volt, vagyis mintegy tíz éven át, karácsonyfaként díszítette a szandaszőlősi házaspár udvarát.

– Nehéz tőle megválni, hiszen számtalan madárfajnak adott otthont, és közel harminc évig udvarunk ékessége volt, azonban most már annyira megnőtt, hogy nem maradhatott tovább – vette át a szót Molnár Tamásné Judit. 

– Időről-időre szétnyomta a betont, és már feldíszíteni sem tudtuk. Megnyugtató számunkra, hogy egy jó ügy mellé állhattunk, hiszen biztosan csodás éke lesz majd a főtérnek. Ezért nagyon várjuk, hogy láthassuk feldíszítve is a városközpontban.

A terebélyes és formás ezüstfenyő közel másfél hónapon keresztül szépíti majd a Kossuth teret, és a hét második felében díszítik fel.

Minden évben a Szolnoki Sportcentrum szállítja a helyszínre a város karácsonyfáját. Gyurcsó Józsefné műszaki igazgatóhelyettes arról számolt be, hogy idén a megszokottnál is könnyebb volt megtalálni a tökéletes tűlevelűt.

– Évente körülbelül 30–35 családtól kapunk felajánlást – mondta. 

– Hosszas bejárást követően kiválasztunk öt olyan fenyőt, amik esélyesek lehetnek. Általában a szépség mellett azt is figyelembe vesszük, hogy milyen könnyen vehető ki és közelíthető meg. Idén szerencsénk volt, hiszen mindez elmaradt, ugyanis a Molnár házaspár már nyáron jelezte nekünk, hogy felajánlaná ezt az igen terebélyes példányt, ami minden feltételeknek megfelelt. Így örömmel rábólintottunk – osztotta meg az idei fenyőfa beszerzésének történetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában