Segítségnyújtás

2022.11.02. 15:35

Újabb adomány érkezett Karcagra - Galériával

Újabb adomány érkezett Karcagra, a Karcagi Többcélú Kistréségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény Zöldfa úti Idősek Otthonába, amelyet Fodor Gusztáv lelkész, a Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör nevében adott át.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A Holland Gyermekek Szükségben Alapítványtól az elmúlt hónapban 80-100 köbméternyi adományt kaptunk, ennek egyharmadát Karcagnak adjuk. Ma 45 matracot, két-két kórházi ágyat és betegemelőt, egy speciális fotelt és több száz liter felületfertőtlenítőt hoztunk, körülbelül kétmillió forint értékben. Mindezt azért, hogy a karcagi egészségügyi ellátás és az intézmények megfelelő színvonalon működhessenek – mondta Fodor Gusztáv lelkész.

Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármestere szívesen vesz részt a polgári kör munkájában, mert mint mondta, tényleg a Tisza-tó, a Nagykunság környékén élő embereket támogatják, segítik. Polgármesterként feladata a településvezetőkkel való kapcsolattartás, informálódás, hogy kinek mire van szüksége, hogy tudjanak segíteni.
Keléné Deák Krisztina intézményvezető-helyettes és munkatársai nagy örömmel vették át az adományt.

– Intézményünkben 171 ellátott él, így nagy segítséget jelent az adomány, amely nemcsak az ő komfortérzetük javítását célozza meg, hanem egyben munkatársainkat is tehermentesíti, s megkönnyíti a munkavégzésüket – mondta Fótosné Czeglédi Zsuzsanna.

– Természetesen nagyon örülünk minden adománynak. Hiszen abban a helyzetben vannak intézményeink, amikor bár nagyon sokat fordít rájuk az önkormányzat, s odafigyel arra, hogy minden rendben legyen, minden tökéletesen működjön, mindig vannak olyan adományok, amelyeket fel tudunk használni a mindennapi életben – fogalmazott Szepesi Tibor. Karcag polgármestere szerint bár az adomány értéke 2 millió forint, de a felhasználása ennél sokkal többet jelent az érintetteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában