Meglepetés

2022.12.06. 19:55

A szolnoki Hetényi kórháznál állt meg a Mikulás ajándékokkal telipakolt vonata - Galériával

A gyermekosztály lakóit látogatta meg a nagyszakállú.

P. Pusztai Nóra

Hangulatos kisvonattal érkezett a Mikulás a gyermekosztály lakóihoz

Fotó: Nagy Balázs

Vonattal érkezett a Mikulás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetbe. Nemcsak a várakozó apróságokat lepték meg, a csomagokból ugyanis a gyermekosztályon fekvő kis betegeknek is jutott. 

– A gyerekek jellemzően három-öt napot töltenek nálunk, általában a szüleikkel. A meglepetéseknek mindig örülnek, a COOP Szolnok Zrt-vel évek óta jó az együttműködés – mondta dr. Retkes Tamás főorvos.

Gyümölcsök, szaloncukrok és mikuláscsomag is lapult a puttonyban.

– Tizenöt éve indítottuk el ezt a programunkat, már a kezdetekkor is az egyik fő célpont a kórház volt. Akkoriban még csak egy-két óvodát látogattunk meg, ma már elmondható, hogy a város összes ilyen intézményébe eljutunk – mondta Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója.

Az adományosztást hosszas előkészítés előzi meg.

– A szállító partnereink segítőkészek, bizonyos ajándékokkal kiegészítették a mi felajánlásunkat. Az egészséges életmód fontos, így jó adag gyümölccsel érkeztünk, alma és mandarin lapult a dobozokban, mikuláscsomagokat is összeállítottunk – tette hozzá Fekete Tibor.

Harmadik éve könyvadományokat hoznak Szolnokra a Szalay Könyvkiadó képviselői.

– Vállalati kultúránk része, hogy ajándékot juttatunk a rászorulóknak, olyan intézményeknek, ahol gyerekek vannak. A mesevilág éppen alkalmas arra, hogy mosolyt csaljunk az arcokra – emelte ki Balogh Gábor, a könyvkiadó munkatársa.

A könyvekből a karcagi és mezőtúri kórházba is jut.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában