Segítség

2022.12.19. 13:55

Futótűzként terjedt Tiszaörvény környékén a speciális állatmentő akció híre

A katasztrófavédelem, a Tiszai Vízimentő csoport, a KÖTIVIZIG szakemberei, sőt még a helyi kutyamenhely egyik munkatárs is megjelent a helyszínen.

Szoljon.hu

Az állatmentés szerencsésen végződött

Forrás: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Facebook-oldala

Ügyeletes kollégánkhoz érkezett telefonhívás a minap, miszerint Tiszaörvényen a szivattyútelep csillapító medencéjébe egy hód pár esett be – számolt be közösségi oldalán a történtekről a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. – A téli alacsony vízszint miatt viszont segítség nélkül nem tudtak kijönni.

A katasztrófavédelem, a Tiszai Vízimentő csoport, a KÖTIVIZIG szakemberei, sőt még a helyi kutyamenhely befogó munkatársa is megjelent a helyszínen a tűzként terjedő hír hallatán. A szakemberek szerették volna elkerülni az éjszaka aktív rágcsálók nappali stresszelését, ezért inkább egy speciális feljáró rámpát készítettek Gál Lajos tájegységvezetővel a hódok számára az egyébként is veszélyes befogás helyett. 

Mint utóbb kiderült, az ötlet bevált. Az állatok másnap reggelre szépen kisétáltak az új feljárójukon és visszatértek élőhelyükre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában