Fejlesztés

2022.12.15. 12:24

Hangulatos közösségi térré alakítanák át a Lehel vezér teret Jászberényben

Rendezvénytérré válhat a város főtere.

Illés Anita

Dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármester-jelölt a város új közlekedési koncepciójáról tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Illés Anita

A jászberényi Lehel vezér tér fejlesztési terveiről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Szentháromság téren dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt és csapata. 

– Új közlekedési koncepcióra van szüksége a városnak. Jászberény fellélegezhet, tisztább lehet, miután a kormány támogatásával elkészült a várost elkerülő út harmadik szakasza – kezdte dr. Besenyi Orsolya. 

– Tíz évvel ezelőtt megújult a Szentháromság tér, elkészült a Zagyva parti sétány és a Conselve park. De az ezeket összekötő tér, Jászberény szíve megújulásra vár – emelte ki.

Mint elmondta, terveik között szerepel, hogy kávézókkal, sétálóutcákkal és üzletekkel valódi rendezvénytérré alakítanák át a Lehel vezér teret. 

Szólt a város közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséről is. Új körforgalmakra, korszerű utakra és biztonságos kereszteződésekre van szükség, hogy élhetőbb legyen a város. 

– Nem leszek szégyenlős, ha a város fejlődése érdekében a kormányzattól támogatást kell kérni. Ha van közös akarat és cél Jászberényben, ami felette áll minden politikának, akkor az a főtér és annak átépítésének vágya. Az új főtér lesz minden jászberényi közös tere, rendezvényeink méltó helyszíne, amit közösen kell megépítenünk – fogalmazott a polgármester-jelölt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában