Sajtótájékoztató

2022.12.05. 14:21

Sok a tüdőbeteg: hétszáz fát ültethetnek ki városszerte Jászberényben

A városban tisztább levegőre lenne szükség, annál is inkább, mivel nagyon sok a tüdőbeteg, a számuk jóval magasabb, mint az ország más régióiban.

Hartai Gergely

Fotó: Pesti József

Faültetési programhoz csatlakozott a minap a település. Az akció részleteiről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Zagyva-parton, a helyi piacnál. Dr. Besenyi Orsolya, a FIDESZ-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt az eseményen elmondta: a városban tisztább levegőre lenne szükség, annál is inkább, mivel nagyon sok a tüdőbeteg, a számuk jóval magasabb, mint az ország más régióiban. 

– A levegőminőség javításárt azonban sokat tehetünk, mégpedig faültetéssel. A tízmillió fa kezdeményezés célja, hogy jobb mikroklímát teremtsünk környezetünkben – tette hozzá a jelölt.

Ezt követően Sárközy Csabáné Béres Krisztina kapott szót, aki az akció keretében hétszáz facsemetét szerzett Jászberénynek. 

– Szeretnénk ezeket kiültetni, illetve a lakosságnak átadni. A fák és a cserjék között megtalálható tatár juhar, fehér nyár, fekete nyár, rezgő nyár, madárcseresznye, platán, mogyoró, vörösgyűrű-som, vadalma, de cserszömörce is – tudtuk meg.

– A körzetemben viszonylag nagy zöldterületek, parkok vannak, ezért több fát is szeretnénk ezekbe ültetni – vette át a szót Szatmári Anikó, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Kiemelte, a lehetséges ültetési területek között szerepel a Batthyány úti fitneszpark környezete, valamint a Hableány utcai játszótér is. – Természetesen, ha a lakóknak más igényeik vannak, keressenek. A fák közterületekre és lakossági kiskertekbe egyaránt elültethetők – zárta szavait a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában