Nyílt ülés

2022.12.13. 09:55

Takarékossági intézkedésekről is dönthet a jászberényi képviselő-testület

A tanácskozáson fókuszba kerül az önkormányzat jövő évi költségvetési koncepciója is.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Huszonegy napirendet tárgyal a jászberényi képviselő-testület soron következő nyílt ülésén, szerda délután három órától a városháza nagytermében. A tanácskozáson megvitatják többek között a város jövő évi költségvetési koncepcióját, mely meghatározza a büdzsé tervezésének fő irányait, szempontjait.

Az energiafelhasználás csökkentése és az energiaköltségek mérséklése érdekében takarékossági intézkedésekről is döntés születhet, melyek az önkormányzati intézményeket és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintik. 

Napirenden lesz egyebek mellett az önkormányzat 2023-as vagyongazdálkodási és ellenőrzési terve, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat idei tevékenysége, a közterületi térfigyelő kamerarendszerről szóló önkormányzati rendelet módosítása és a köztisztviselő illetményalap emelése is. Mindezeken kívül tárgyalnak a jövő évi startmunka programhoz való csatlakozásról és a Medicopter Alapítvány támogatásáról is, valamint szó lesz önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérbeadásáról, illetve eladásáról is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában