Fejlődés

2022.12.22. 13:55

Térségi sportközponttá nőtte ki magát Újszilvás országosan egyedülálló uszodája

Tavaly októberben adták át Újszilvás tan- és sportuszodáját, mely az elmúlt esztendőben óriási fejlődésen ment keresztül. A vizes komplexum már idén beváltotta a hozzá fűzött reményeket, azaz a Dél-Pest megyei kistérség egyik központi sportlétesítményévé vált.

Hartai Gergely

A környék diákjai is sportolhatnak a közelmúltban átadott, korszerű medencékben. Ha valaki tehetséges, az feljebb tud lépni

Fotó: Nagy Balázs

– Felfutóban van az uszoda látogatottsága, még annak ellenére is, hogy napjainkban sok ilyen helyszín zár be a magas energiaárak miatt – részletezte a helyi viszonyokat a település polgármestere. 

Dr. Petrányi Csaba elmondta, a mostani helyzetben kizárólag a környezetbarát és energiatakarékos technológiának köszönhetően tudnak talpon maradni, és folyamatosan működni. 

A településvezető elmondta, egy sportszakmai vállalkozás tette át hozzájuk a székhelyét, melynek eredményeként teljes mértékben az úszás és a vízilabdasport lett a fő irányvonal. 

– Egyelőre egy vízilabdacsapatunk van, mely országos versenyeken vesz részt, ezenkívül működik már a sportiskolában a korosztályok osztályonkénti úszásoktatása. Ami a térségi érdeklődést illeti, a Tápiószőlősi Általános Iskola gyerekei is jönnek, sőt, immár Szentmártonkátáról is átjárnak – részletezte a falu első embere. 

Dr. Petrányi Csaba hangsúlyozta: a sportvállalkozás jelenléte azt is jelenti számukra, hogyha valaki tehetséges, fejlődbni is tud az adott sportágban.  

– Minden sportosztály és osztály megtanul itt úszni, és ez óriási dolog. Ezt egyébként a helyi sportiskola tanrendje is magában foglalja. Az első néhány osztályban van sporttagozat, illetve biztosított a lehetőség a testnevelésórai úszásra is – utalt a kö­zelmúltbeli eredményekre a polgármester. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a régió párját ritkító medencés komplexuma összesen mintegy háromezer négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkezik. A medencéket egy hazánkban teljesen egyedülálló, speciális energetikai rendszer működteti. A nagy medence különlegessége, hogy kiépült annak LED-lámpás megvilágítása hat-hat lámpatesttel, illetve a gépészeti szinten bevilágító ablakokat is elhelyeztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában