Galériával

2022.12.18. 15:51

Több százan vettek részt a szeretet ebédje közösségi rendezvényen Jászberényben

A jó ebédhez a Jászsági Cigányzenekar húzta a nótát.

Illés Anita

Négyszáz adag gulyáslevessel vendégelték meg a lakosokat

Fotó: Pesti József

„Szeretlek Jászberény!” mottóval advent utolsó vasárnapján immár tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Szeretet ebédjét Jászberényben. A gulyásleves ínycsiklandó illata és a jó hangulat ebben az évben is sokakat a közösségi eseményre csábított, melynek a karácsonyi falu adott helyet. 

– A korábbi hagyományokat követve idén is az volt a célunk, hogy a karácsonyi készülődés közben egy kicsit megálljunk, s minél többen vegyenek részt a közös ebéden. Négyszáz adag gulyáslevessel vendégeltük meg a lakosokat. A kezdeményezéshez ezúttal is csatlakozott Tugyi Róbert cukrászmester, aki mézeskalácsot ajánlott fel. Kövér Tamás vendéglátós barátom pedig gyümölcsöt és meleg teát ajándékozott a résztvevőknek – mondta el érdeklődésünkre Szántai Attila, aki évekkel ezelőtt családjával indította el a Szeretet ebédje programot Jászberényben. 

A finom étel kiosztásában idén helyi civil szervezetek és intézmények képviselői működtek közre. A jó ebédhez nóta is szólt a Jászsági Cigányzenekar, Bárkányi Adrienn és Sztruhala József előadásában.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában