Döbbenetes

2023.01.02. 17:42

Barátai élesztették újra a karcagi férfit

Éjfélkor jött vissza a halálból a karcagi férfi, akit szilveszter éjszaka kellett újraéleszteni. Barátai nem estek kétségbe, hanem cselekedtek – egyikük részletesen mesélt hírportálunknak a drámai pillanatokról.

Daróczi Erzsébet

Györfi Krisztián megmutatta, hol történtek a drámai események

Fotó: Daróczi Erzsébet

A karcagi Györfi Krisztiánék házánál tartották a szóban forgó szilveszteri bulit. A gyerekkel együtt tizennégyen búcsúztatták az évet. Ott volt a házigazda barátjának egyik barátja is – aki egyedül él –, őt is elhívták a buliba. Mindenki jól érezte magát, ment a viccelődés, a nevetés, a móka, aztán bekövetkezett a baj – idézte fel a történteket Krisztián.

– Feleségem és az érintett férfi a fedett teraszon cigarettáztak. Egyik pillanatban még viccet mesélt, a másikban már az asztalra bukott a feje. Először azt hittük csak viccel, aztán amikor kimentem, és felemeltük a fejét láttam, hogy felakadt a szeme, feleségem nézte a pulzusát, nem volt. Azonnal hívtam a mentőket, mert tudtam, baj van. Nem estem kétségbe, de szerencsére a többiek sem, azonnal cselekedtünk, hiszen minden percnek jelentősége volt. A barátom felesége a gyerekeket bevitte a szobába, hogy ne lássák mi történik az teraszon. A diszpécser utasítása alapján elkezdtük a mellkaskompressziót, a feleségem nézte a pulzusát, majd elkezdtük a befúvást amikor már egyáltalán nem lélegzett. Rohantam az utcára, vártam a mentőt, akik pár percen belül megérkeztek és átvették tőlünk az újraélesztést, ami sikerrel járt. A mentőorvos megdicsért bennünket, hogy nem estünk létségbe – mondta Krisztián, aki tíz évig katona volt, ahol megtanulta az elsősegélynyújtás alapjait, felesége pedig a házi betegápolásban dolgozik, ő is azonnal tudta mi a teendő.

– Egyébként a barátunk ismerősének szerencséje volt, ugyanis két napja Tankcsapda koncerten volt, majd hazament, és lefeküdt. Mivel egyedül él, jó, hogy nem akkor lett rosszul, mert itt segítettünk rajta. Barátaink délelőtt beszéltek a kórházzal, még altatásban tartják. Mi is meglátogatjuk, ha felébresztették, mert szeretnénk az új születésnapja alkalmából köszönteni. Nekem nem ez volt az első ilyen jellegű életmentésem, pár éve a Baross utcán lévő kocsma előtt az utcán epilepsziás rohamot kapott férfinak segítettem, miután többen csak álltak és nézték – árulta el Györfi Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában