Díjazás

2023.01.26. 18:00

Elismeréseket adtak át Tiszaföldváron

A hagyományok szerint a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott ünnepségen adták át a Tiszaföldvár kitüntető díjait. Az érintettek hétfőn a polgármesteri hivatalban gyűltek össze, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium diákjai műsorral készültek.

P. P. N.

A hétfői ünnepségen hat szakmai díjat adtak át

Fotó: Dobróka András

A művelődési ház helyett a polgármesteri hivatal házasságkötő termében tartották a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett ünnepséget. A résztvevőket Hegedűs István polgármester köszöntötte, őt a Hajnóczy József gimnázium tizedikes tanulójának szavalata követett. Ezután már megszokott módon, a szakmai kitüntető díjakat adták át.

Tiszaföldvár Város Kulturális Szakmai Díját idén Doroginé Hrutka Éva tanítónő vehette át. A mesterpedagógus több mint húsz éve a Homoki Általános Iskola nevelőtestületének megbecsült tagja. Ahogy a méltalában elhangzott, munkájára hivatásként tekint. 

– Fontos számára, hogy személyes példamutatásával, szakmai tudásával megalapozza az olvasás, írás és számolás készségeit. Szívügyének tekinti a zenei nevelést, az iskolában furulya szakkört indított, de foglalkozásokkal segíti az óvodások iskolakezdését is – fogalmaztak róla.

Kovács Edit szociális gondozót a Tiszaföldvár Város Szociális Díjára jelölték.

– A segítséget igénylők iránt érzett elköteleződését és megszerzett szakmai ismereteit először Homokon a gyermekotthonban kamatoztatta. Mára precizitással koordinálja a házi szociális gondozói feladatokat. Mindenki felé segítőkész, szorgalma és kitartása rendíthetetlen – jellemezték.

Tiszaföldvár Város Társadalmi és Gazdasági Életének Szakmai Díját Dr. Kamel Jwan gyógyszerész vehette át. A szíriai születésű szakember 2009. szeptemberében nyitotta a városban az Olajfa Patikát.

– Jwan mindig betegei és dolgozói érdekeket tartja szem előtt. Segítőkészsége, embersége, hivatásával szembeni alázata példaértékű. A patika fejlődése és robotizációja országos mércével is úttörő – emelték ki a gyógyszerész munkásságáról.

Tiszaföldvár Város Közszolgálati Szakmai Díját Katona Ádám rendőr százados érdemelte ki. A városi rendőrőrs bűnügyi alosztályának vezetője 2019-ben került a településre, munkájában kitartó, céltudatos, elősegíti a bűnügyi eredményességet.

A sport szakmai díjat Czampel László erősembernek ítélték, az ünnepségen felsorolták jelentősebb eredményeit is. Ahogy róla fogalmaztak, a sport iránti szeretete és kitartása mindenki számára példamutató lehet. 

Végül, de nem utolsó sorban az egészségügyi szakmai díj átadása következett, melyet Kissné Kocsis Anita védőnő vehetett át. Anita a diploma megszerzése után, 1998-ban helyezkedett el Tiszaföldváron, először körzetben majd iskolában, a munka mellett tanári képesítő vizsgát tett.

– Kellő odafigyeléssel, empátiával, nyitottsággal fordul a gyermekek felé. Munkája példaértékű, törekszik arra, hogy minden korosztállyal jó kapcsolatot alakítson ki – hangzott el.

Az elismerésekkel kétszázezer forint pénzjutalom is járt. Ahogy a Földvári Hírlap közösségi oldalán írták, Dr. Kamel Jwan a díjjal járó kétszázezer forint pénzjutalmat az Idősek Gondozóházának lakói részére ajánlott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában