Támogatás

2023.01.29. 14:00

Fűteni csak gázzal tudnak Tiszavárkonyban

Kapott rezsitámogatást a település, de csak a közvilágítás költségeit tudják vele lecsökkenteni.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nagy erőkkel dolgoznak az idei költségvetés tervezetén Tiszavárkonyban, de ez a településen is feladja a leckét.

Hegedűs István polgármester elmondta, kaptak rezsitámogatást közvilágításra 7,5 millió forint értékben, és bár ez nem fogja fedezni teljes mértékben a költségét, de nagy segítség.

A többi energiafelhasználás költségét már nemigen tudják lefaragni, bár spórolnak, ahol lehet. Sajnos, náluk sehol nincs vegyes tüzelésű kazán, így csak gázzal tudnak fűteni, legfeljebb ahol klíma van, azzal tudnak rásegíteni a gázfogyasztás csökkentésére.

Az óvodát pályázati pénzből szigetelték, ez legalább észrevehető az ottani fogyasztás költségein, annak ellenére, hogy a gyerekeknek biztosítaniuk kell a 21 fokos meleget. A polgármester elmondta, azt sem szerették volna, hogy a közösségi színtérben is teljesen megálljon az élet, így most is vannak foglalkozások, de amíg korábban nem kértek bérleti díjat a sport- és táncprogramokhoz, most erre is rákényszerültek, a bérlőknek is hozzá kell járulniuk valamennyivel a fűtési költségekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában