Szolnok

2023.01.25. 15:00

Ismét elnyerték a Civil Közösségi Szolgáltató Központ címet

Ismét megkapta három évre a a Civil Közösségi Szolgáltató Központ (CKSZK) címet a szolnoki székhelyű Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat (Contact MKSz). A 2012 -ben életre hívott címet meghatározott időtartamra, nyilvános pályázat útján, már működő civil szervezetek nyerhetik el, összesen húszan, azaz a fővárosban és minden vármegyében egy-egy.

Kovács Berta

Dr. Molnár Beáta átvette a címbirtokosi oklevelet Gulyás Gergelytől (jobbra). Balra Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár

Forrás: Beküldött fotó

Budapest a 19 vármegyei, valamint egy budapesti CKSZK segítséget nyújt a civil szervezeteknek az adminisztratív kötelezettségeik teljesítésében, tájékoztatást ad a támogatási lehetőségekről, pályázati kiírásokról, gyakorlati segítséget kínál és egyénre szabott tanácsadást végez többek között jogi, pénzügyi kérdésekben, elősegíti a kommunikációt és ösztönzi az együttműködést a különböző szektorokkal, kapocsként működnek az állam és a civil szféra között. Nem csekély feladat hárul tehát a civil központokat működtető szervezetekre.

A címbirtokosi okleveleket múlt pénteken adta át Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten, a Károlyi-Csekonics Palotában megtartott rendezvényen.

– Immár 2007 óta nyújtunk segítséget civil szervezeteknek, 2012 óta a hálózaton belül. Ennél nagyobb motiváció nem is kellett, hogy ismét pályázzunk a címre – nyilatkozta dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke. – Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a munkánkról. Egyrészt a miniszterelnökség összetett minősítési rendszerén keresztül ellenőrzi szakmai munkánk minőségét, és igen jó eredményt érünk el, másrészt a hozzánk forduló civil szervezetek is elégedettek a munkánkkal. Ezt mutatja az is, hogy rengetegen megkeresnek minket. Jelenleg mondhatni, hogy dömping van a központunkban, hiszen most van a pályázati elszámolások időszaka, amihez előszeretettel kérnek segítséget, ahogy a pályázatok benyújtásához is.

Dr. Molnár Beáta azt is elmondta, a megszokott feladatköreik mellett idén is folytatják országos tevékenységként a „Civil szféra fejlesztéséért” munkacsoport koordinációját. Emellett előzetes információk szerint az idei évtől országos adománykoordinátori feladatokat is el fognak látni. 

De a Szolnokon működő vármegyei Civil Központban is terveznek újdonságokat: workshopokkal készülnek, ahol a protokoll, etikett, marketing, PR témában kaphatnak szakembertől tájékoztatást a civil szervezetek vezetői, képviselői. Ezzel a céljuk, hogy a résztvevők is képessé váljanak komoly szintű protokolláris rendezvények színvonalas lebonyolítására, magas rangú személyek fogadására. 

A fiatalokkal való kapcsolattartás idén is kiemelt szerepet kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában