Beruházás

2023.01.24. 18:40

Kivételes helyen épült fel a jászboldogházi látogatóközpont

Interaktív játékos elemekkel mutatják be a település élővilágát.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pesti József

Közel 100 millió forintból alakították ki a Jász Látogatóközpontot Jászboldogházán. A projekt a terület- és településfejlesztési operatív program keretében elnyert pályázati támogatásból valósult meg. Célja a térség természeti értékeinek bemutatása, valamint turisztikai vonzerejének fejlesztése. 

A Jász Látogatóközpont Jászboldogháza kivételes helyén, a strandfürdő és kemping szomszédságában helyezkedik el, a Jászság azon részén, ahol megtalálható vizes, erdős, mezei élőhely is a mezőgazdasággal körülvett környezetben – tudtuk meg a település honlapján közzétett sajtóközleményből. A gyermekbarát település olyan ökoturisztikai látványosságot hozott létre, amely interaktív játékos elemekkel gazdagítja kicsik és nagyok tudását. 

Mindezt úgy, hogy közben megismerik a település élővilágát. A beruházás részét képezi a megépült látogatóközpont és kiszolgáló helyiségei, berendezési tárgyai és a kiállítási eszközei. A környezettudatos szemléletben megépült, napelemmel felszerelt, klimatizált épület rendelkezik egy nyitott, de fedett terasszal is, melynek köszönhetően számos program és rendezvény helyszínéül is szolgálhat a jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában