Galériával

2023.01.12. 18:00

Madarak hangja zengte be a jászárokszállási tornatermet

A tenyésztők 358 galambot, 33 baromfit, 30 díszmadarat és 10 nyulat sorakoztattak fel a seregszemlén.

Illés Anita

A program egyik fontos célja a kulturált állattartás népszerűsítése

Fotó: Pesti József

Több mint 400 kisállatot csodálhattak meg az érdeklődők hétvégén Jászárokszálláson, a Szent Vince úti tornateremben. A Csörsz Vezér Galamb, Díszmadár és Kisállattenyésztők Egyesülete immár 19. alkalommal szervezte meg a nagy hagyományokkal rendelkező seregszemlét, ami egyben az egyesület jubileumi rendezvénye is volt.  

– Az egyesület 2020-ban ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a jubileumi találkozót. Célunk, hogy összefogjuk a Jászárokszálláson és környékén élő galamb, díszmadár és kisállat tenyésztőket, képviseljük érdekeiket.

A kiállítást a közelmúltban elhunyt két tenyésztő társunk, Kaszab Pál és Miklós Sándor emlékére ajánlottuk fel

– mondta el érdeklődésünkre Gulyás Alajos.

Az egyesület elnöke hozzátette: a program ezúttal is alkalmat adott a kulturált állattartás népszerűsítésére, az ehhez kapcsolódó szakismeretek megosztására és tapasztalatcserére.

Igyekeznek a fiatalokat is megszólítani, de nem könnyű kimozdítani őket a virtuális világból

– jegyezte meg.  

Hat településről (Martfű, Abony, Jászberény, Eger, Ózd, Jászárokszállás) mintegy 55 tenyésztő érkezett a mustrára, ahol 358 galambot, 33 baromfit, 30 díszmadarat és 10 nyulat sorakoztattak fel. A kiállítást verseny kísérte, melynek keretében a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének (MGKSZ) bírálói gondosan szemügyre vették és értékelték a galambokat, valamint a baromfikat.  

Az eseményen hirdették ki a Jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola madáretető- és odú építő versenyének eredményét, az ötletes alkotásokból pedig kiállítást rendeztek.

Célja többek között az volt, hogy felhívják a figyelmet a tollas barátainkról való gondoskodásra, a természet védelmére és erősítsék a fiatalok környezettudatos gondolkodását.

A pályázatra nyolcvanhárom kreálmány érkezett, köztük számos újrahasznosított anyagokból készült. A zsűri négy kategóriában díjazta a kreatív munkákat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában