Város Szíve

2023.01.04. 19:10

Tíz pontból álló választási programot hirdettek Jászberényben

Több ezer jászberényi lakos véleményét tükrözi a kormánypárt támogatásával induló csapat programja.

Illés Anita

Sajtótájékoztató keretében mutatta be programját Dr. Besenyi Orsolya polgármester-jelölt és csapata Jászberényben

Fotó: Pesti József

Ismertette a Város Szíve elnevezésű választási programját Dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármester-jelölt és csapata. A Szatmári Hotelben szerdán délután tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy több ezer jászberényi lakos véleménye alapján készült el a tíz pontból álló program.  

– Tiszta, átlátható és határozott városvezetést szeretnék képviselni. Minden jászberényi egyformán fontos – kezdte Dr. Besenyi Orsolya, majd részletezte a terveket.  

Elsőként egy új közlekedési koncepció kialakításáról szólt, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása a város bel- és külterületein. Terveik között szerepel a főtér átépítése sétáló utcával, vendéglátó egységekkel.  

– Zöld Jászberényt akarunk, ami tartalmazza többek között a már elkezdett faültetési programunkat. Ezenkívül ösztönözzük a megújuló energiaforrások felhasználását. A város alatt jelentős termálvízkészlet található, amit szeretnénk hasznosítani – részletezte a környezetvédelemre vonatkozó programelemet Dr. Besenyi Orsolya. 

Felhívta a figyelmet a szemétkezelési problémák megoldására, az illegálisan elhelyezett hulladék felszámolására is. Tájékoztatójából kiderült az is, hogy a közterület-felügyelet fejlesztésével, helyi polgárőrség megszervezésével és jól működő, modern kamerarendszer kiépítésével növelnék a lakosok biztonságérzetét. Kiemelt figyelemmel kezelik az idősgondozást és a helyi igényekhez igazodva fejlesztenék a szociális ellátást. 

A kultúra és a sport területén szintén új koncepciót szeretnének készíteni. Sokszínű programkínálattal lendítenék fel a város kulturális életét. Fontosnak tartják a civil szervezetek, közösségek tevékenységének, működésének támogatását is. 

A gazdasági élet szereplőinek bevonásával Gazdasági Tanácsadó Testület létrehozását kezdeményezik. A programpontok között kiemelte a Malom beruházás befejezését is, ahol a Palotásy János Zeneiskola kaphat majd helyet. A gyermekek nyelvtanulásának elősegítése érdekében a város testvértelepülésén, Vechtában egy jászberényi kollégium megteremtését szorgalmazzák.  Ahogy fogalmazott, mindent megtesznek annak érdekében, hogy békességben, zölden, új lendülettel fejlesszék a várost. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában