Összefoglaló

2023.02.08. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 08.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Az East Fest 2012. június 14-én indult útjára, rengeteget fejlődött az évek során

Fotó: Nagy Balázs

Idén is megrendezik a Palacsintafesztivált Szolnokon. Immár hetedik alkalommal várja a kikapcsolódni vágyókat a rendezvény, mely június 2. és 4. között tartja nyitva a kapuit a Nefag játszótéren.

Egyre több zöld színű kerékpár tűnik fel mostanság Tiszabőn és Tiszaburán. A jelenség nem véletlen, ezek a fővárosban leselejtezett, majd megjavított Bubik, melyeket a MOL adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. Így, vagyis a szeretetszolgálat Felzárkózó Települések nevű programján keresztül juthattak el a kétkerekűek az ország legszegényebb településeire.

Szánkózni vágyó gyermekek látogattak el a szolnoki Várkonyi térre. A berendezés csak akkor tud üzemelni, ha a hőmérséklet tartósan 0°C alatt van.

Kétezernél is több sofőrt ellenőriztek a rendőrök a Jászkunságban

Megható videót mutattak be a földrengés sújtotta területre induló mentőcsoport búcszúztatásáról. Vármegyénkből is többen segítik a mentési munkákat a katasztrófa helyszínén.

Elmarad az idei East Fest Mezőtúron. A hírről a fesztivál hivatalos közösségi oldalán számolt be a napokban. Ahogy írják: sok hét, sőt, hónap gondolkodás, egyeztetés, mérlegelés után azt a döntést hozták, hogy a 2023-as East Fest nem valósulhat meg. 

Már huszonegy embert, köztük öt gyermeket mentettek ki a romok alól a magyar mentőcsapatok.

Jót cselekedni, bajba jutott embertársainknak önzetlenül segíteni és megtartani őket a közösség támogató erejével. Ezek a nemes célok motiválták Varga Antalt, a Jászság füttymesterét, amikor évekkel ezelőtt megálmodta és segítőivel életre hívta a Jánoshidai Előadók Jótékonysági Estjét. A hagyománnyá vált kulturális, szórakoztató programot a koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünet után idén újra megrendezték, immár tizenhatodik alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában