Lépni kellett

2023.02.04. 21:00

Csapdával próbálják befogni a kóbor ebeket Örményesen

Sok esetben nem azonosíthatók az utcán kóborló ebek gazdái Örményesen, a befogott állatokban az esetek többségében nincs chip. Ahogy sok településen, Örményesen is gondot okoznak a gazdátlan jószágok, egyet a napokban szakember segítségével tudtak csak befogni.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Élvefogó csapdát helyezett ki a napokban az örményesi önkormányzat, a lépésre az utcákon kóborló ebek miatt volt szükség.

– Településünkön sajnos több kóbor kutya járja az utcákat, próbáljuk befogni ezeket az állatokat, több-kevesebb sikerrel. A közelmúltban egy olyan is volt köztük, ami inzultálta a lakosságot, ezért szerdán kihívtunk egy szakembert, aki kábítólövedékkel elaltatta, majd befogta a kutyát – tájékoztatott Török Tamás polgármester. Mint mondta, jelenleg két olyan eb maradt, melyeket próbálnak befogni a mindig más helyszínen kihelyezett csapdák segítségével.

Legtöbbször nincs chip az állatokban 

Mint azt Török Tamás elmondta, vannak olyanok a településen, akik nem tartják be a kutyatartás szabályait, ezért jelennek meg a kóbor ebek az utcákon.

– Amikor befogjuk ezeket az állatokat, természetesen kihívjuk az állatorvost, aki megnézi, hogy van-e chip benne, és sajnos azt kell, hogy mondjam, a legtöbb esetben nincs. Ha nem jelentkeznek értük, ezek a kutyák menhelyre kerülnek, csakhogy az elhelyezésük nagyon nehéz, hiszen a menhelyek is telítettek – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában