Megemlékezés

2023.02.11. 17:00

Emléktáblát avattak Hlavacskáné Laki Éva tiszteletére Jászberényben

A Liska József Erősáramú Szakközépiskola és Gimnázium egykori igazgatója tudatosan fejlesztette az intézményt.

I. A.

A GTE képviseletében Szikra Szabolcs (balra) és Szikra István (jobbra) leplezte le az emléktáblát

Fotó: Pesti József

A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) Háztartásigépek Szakosztálya szervezésében csütörtökön emléktáblát avattak Hlavacskáné Laki Éva (1948-2021), a Liska József Erősáramú Szakközépiskola és Gimnázium egykori igazgatója tiszteletére. Több mint két évtizedes igazgatói pályafutása alatt sokat tett azért, hogy a Liska (a jelenlegi Szent József Technikum), tanulói létszáma és a képzések színvonala jelentősen emelkedett.

Az ünnepélyes megemlékezésen Halász Péter, az intézmény igazgatója méltatta az innovatív vezetőt, aki a szakmai oktatásban a legmodernebb technikák bevonására, a munkaerőpiaci igényekhez való alkalmazkodás mellett a folyamatos megújulásra törekedett.

Szabó László, az iskola nyugalmazott igazgatója, a GTE tagja beszédében kiemelte, hogy Hlavacskáné Laki Éva tudatosan fejlesztette az intézményben a szakképzést.

– Felismerte, hogy a Jászság sikeres gazdasági fejlődéséhez, eredményeihez a korszerű gépek mellé naprakész tudással rendelkező, technikát ismerő szakemberek képzésére van szükség.

Az új szakmák oktatásának bevezetéséhez megnyerte a gazdasági szereplők erkölcsi és anyagi támogatását. Példaértékűen megszervezte a szakmai oktatás személyi feltételeit – mondta Szabó László. 

Az iskola első emeleti emlékfalán elhelyezett emléktáblát Hlavacskáné Laki Éva 75. születésnapján a GTE képviseletében Szikra István és Szikra Szabolcs leplezte le. A koszorúzást követően fogadással zárult a megemlékezés.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában