Szolnok

2023.02.09. 14:00

Feltöltötték a Holt-Zagyvát, jöhetnek a halak

A tavalyi aszályos év a holtágak vizét is jelentős mértékben leapasztotta. A Malomzugi Holt-Zagyva vízállása is kiugróan alacsony volt. A téli áradásoknak köszönhetően azonban sikerült a hiányzó vízmennyiséget a Zagyvából pótolni.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kihasználva a Zagyva magas vízállását, a Malomzugi Holt-Zagyvát is feltöltötte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A vízpótlást január 23-án kezdték meg.

Donkó Péter, a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége ügyvezető igazgatójától megtudtuk, ez ügyben levélben külön kérelemmel is fordultak a vízügyi igazgatósághoz.

A holtág optimális vízállása most kedvez a halállomány növeléséhez is. Így amennyiben az időjárás lehetővé teszi, március közepe táján a szövetség megkezdi az Ecsegfalvai tógazdaságukban a háromnyaras pontyok lehalászását. A tervek szerint a Malomzugi Holt-Zagyvába 30-40 mázsát telepítenének a horgászok legkedveltebb halfajából. Összességében pedig 150-200 mázsa halat szándékoznak az év során a szövetség által kezelt különböző vízterületekre kihelyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában