Galériával

2023.02.26. 17:00

Harmincéves jubileumát ünnepelte a jászberényi Maci Alapítvány

A térségben egyedülálló értéket képvisel a közösség a befogadó nevelés területén.

I. A.

A Maci Alapítvány jótékonysági bálját a Déryné Rendezvényházban rendezték meg

Fotó: Pesti József

A Maci Alapítvány fennállásának harmincéves jubileuma alkalmából jótékonysági bált rendeztek szombaton Jászberényben, a Déryné Rendezvényházban.

Az alapítvány 1993-tól működik Jászberényben és végzi nevelő-oktató tevékenységét a Jászságban. Országos, európai és tengerentúli hírnevét még a kezdetekben kivívta magának azzal, hogy egy amerikai együttműködésben kétnyelvű programot valósított meg 

– idézte fel köszöntőjében a bál háziasszonya Tóth Ágnes.

Kiemelte, hogy az alapítvány modellértékűt alkotott a befogadó nevelés területén, hiszen elsőként vállalta fel a különleges képességű gyerekek nevelését. 1994-től átvették a sérült gyermekek teljes körű ellátását az önkormányzattól.

A nevelés, oktatás mellett fontos feladatuk többek között a képességfejlesztés, ismeretterjesztés, a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Az estet az alapítvány megálmodója, alapítója Dobó Katalin, a Maci Óvoda vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte az óvoda jelenlegi és volt pedagógusait, szakembereit. A megnyitó után zenés, táncos műsorral, vacsorával, jó hangulatú bulival kedveskedtek a vendégeknek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában