Esemény

2023.02.18. 16:30

Népi iparművész tartott gyöngyfűző szakkört a Székácsban

Karkötőket készítettek, de Kalotaszeg népművészetéből is ízelítőt kaphattak a napokban a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Székács Elemér Gimnázium és Szakközépiskola diákjai, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület elnökétől.

Molnár-Révész Erika

Az első foglalkozás során a diákok hallhattak Kalotaszegről, illetve megnézhették az asszonycsipkét is

Forrás: Apáról Fiúra NK Egyesület Facebook-oldala

Tartalmas, igazi értéket kínáló délutáni programon vett részt a napokban a Székács 11 diákja. A tanulókat Molnár Anett, az Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület elnöke vezette be a gyöngyfűzés mesterségébe. 

A 3 hónapon át tartó szakköri foglalkozások az „Ünnepek a kézművességben, kézművesség az ünnepekben” címet kapta, mely az egyesület "Inastarisznyától a mesterremekig" című pályázatának része. Az első foglalkozás során a diákok hallhattak Kalotaszegről, megnézhették az asszonycsipkét, melynek egy kis részlete is visszaköszönt karkötőjük mintáján

 – tájékoztatott Bischofné Németh Katalin tagintézményvezető. 

Mint elmondta, a diákok a jövő héten a nemezelést próbálhatják ki, a foglalkozások a Csoóri Sándor Program támogatásából valósulnak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában