Csomagolási hulladék

2023.03.03. 07:00

A szandaszőlősi réten szedtek szemetet a ZöldErősök

Éppen egy éve tartottak ugyanott takarítást, de az állapotok nem javultak.

R. Á.

Folyamatosan gyűltek a zsákok az akció során

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook-oldala

Szemétszedő akcióval indult a tavasz a Szolnoki ZöldErő berkeiben. 

A napokban a Szandai rétre szerveztek nagytakarítást, ahol a tavaszi szél nem vizet árasztott, hanem ahogy a csoport írta: helyette hozott sok-sok szemetet, csomagolási hulladékot.

A ZöldErősök beszámolójából kiderült, hogy éppen egy éve tartottak ugyanott takarítást, s most tulajdonképpen ugyanolyan állapotot találtak, mint akkor.

– A terület csak „kis" részére futotta az erőnkből, de innen is húsz zsáknyi hulladék gyűlt össze, ami az elmúlt egy évben került oda – írták közösségi oldalukon

– Nem a mi szemetünk, de összeszedtük és az út mellé pakoltuk. Tavaly az Auchan áruháztól kértünk és kaptunk segítséget a szemét befogadására. Most várjuk a réten található kereskedelmi egységek segítségét az összegyűjtött szemét elhelyezésére.

Ugyancsak várjuk a segítséget az árokból összeszedett tizenhat darab gumiabroncs elszállításához – tették hozzá a természetvédők, aki kifejezték reményeiket is.

Örülnénk, ha a környéken működő boltok és gyorséttermek üzemeltetőinek is fontos lenne, hogy ne így nézzen ki környezetünk. Tényleg csak ennyi az értéke a Szandai rétnek, mely egyébként a Szolnoki Értéktárnak is része 

– tették fel a kérdés posztjuk végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában