Ajándékrepülés

2023.03.10. 15:30

A szolnoki bázis egyik helikopterével emelkedtek magasba az iskolások

A nyertes csapat tagjait Budavári Ádám törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta a szolnoki bázison.

M. G.

A csepeli Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai emelkedhettek a levegőbe

Forrás: Honvédelem.hu

Az elmúlt évben indított „Az altisztképzés másfél évszázada” című rendezvénysorozat részeként kadétcsapatok is megmérettettek különböző elméleti és fizikai felkészültséget igénylő versenyeken.

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy helikopteres repülést ajánlott fel a különdíjat elnyerő csapatnak. Az említett nyereményt a csepeli Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai nyerték meg. A nyertes csapat tagjait Budavári Ádám törzszászlós, a dandár vezénylőzászlósa fogadta a szolnoki bázison. A hangár napi életének bemutatása után, a kísérő tanár jelenlétében, a háromfős csapat részt vett egy kiképzési repülés keretében végrehajtott útvonal repülésen. 

A diákok nagyon élvezték a jutalomutat
Forrás: Honvédelem.hu

A feladat – tisztelegve a neves esemény előtt – nem volt más, mint egy 150 kilométeres repülés volt, útba ejtve a csákberényi második világháborús honvéd emlékhelyet. Felette átrepülve a vendégek még egy rövid történelmi visszatekintést is meghallgathattak a helikopter személyzetétől. A beszélgetés során hamar kiderült, hogy mind a három fiatal a katonai pálya felé orientálódik, és rendkívül elhivatott – informálta hírportálunkat a Magyar Honvédség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában