Szolnok

2023.03.31. 07:00

Civilként is tudni kell a munkavégzés szabályait

A civil szervezetek is foglalkoztatnak dolgozókat, az ezzel kapcsolatos szabályokról és szabálytalanságokról hallhattak a csütörtöki rendezvény résztvevői.

Kovács Berta

Katonáné Papp Ágnes osztotta meg a tudnivalókat a civilekkel

Forrás: Beküldött fotó

Az egyesületeket, alapítványokat is érintő munkaügyi és munkavédelmi kérdésekről esett szó a „Civil szervezetek tudástára” elnevezésű ingyenes programsorozat csütörtöki rendezvényén. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ workshopján Katonáné Papp Ágnes, a vármegyei kormányhivatal foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi osztályvezetője avatta be az érdeklődőket az új foglalkoztatási szabályokhoz igazodó munkaszerződés, munkaköri leírás és a munkavégzés kapcsán adandó tájékoztató szabályaiba. 

Civil szervezetek legtöbbször számítógépes, adminisztratív munkakörben foglalkoztatnak embereket, ezért az előadó beszélt a monitor előtti munkavégzés élettani hatásairól, szabályairól is, a résztvevők ez ezzel kapcsolatos tájékoztató kiadványt is kaptak.

Szó volt még többek között arról is, az ellenőrzések során civil szervezeteknél milyen szabálytalanságokkal találkoztak a hatóság munkatársai: ezek jellemzően a munkaszerződéssel kapcsolatos hibák voltak, illetve a munkaviszony megszűnésekor a papírokat késedelmesen adták ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában