Galériával

2023.03.18. 18:10

Hajók, repülők, harckocsik: megnyílt a makettkiállítás Szolnokon

Szombat délután az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, a Szolnoki Makettezők Baráti Köre és a Turul Makett Klub közös rendezvényére, az XXXI. Országos makett kiállítás és versenyre látogattunk.

K. J.

Sok látogatót vonzott a rendezvény

Fotó: Nagy Balázs

A több mint hetven éves múlttal rendelkező esemény számtalan érdeklődött vonzott a helikopterbázisra, az ország szinte minden részéről, sőt még  Szlovákiából és Szerbiából is érkeztek.

– Az ellenfelek hobbi és mesterszinten is indulhattak – emelte ki mondanivalójában Magó Károly zászlós, az esemény főszervezője.

 – A megmérettetésen egy többtagú zsűri, igen szigorú szabályok között mérlegeli a majdnem 450 makettet. A jelenlévők számára minden szinten adott a lehetőség, hogy más-más kategóriában induljanak. Ilyen például, a repülő, hajó, harcjármű, vagy épp a figura kategóriák. A vetélytársak az előző megmérettetéseken szerzett eredményeik alapján indulhatnak hobbi és mester kategóriában. Ennek a szabálynak az az előnye, hogy egy kezdő makettezőnek nem kell rögtön a mesterekkel szembeszállnia, hanem saját, hobbi ligájában is megmérettetheti precizitását. A verseny során, aki az adott ponthatárt teljesíti, aranyérmes lesz. A próbatétel során helyet kínáltunk azoknak a látogatóknak is, akik kiállítani akartak, így összesen 36 bemutató tárgy érkezett.

A rendezvényre a nap folyamán több százan érkeztek. A főszervező szerint az esemény jó alkalom arra, hogy erősítsék a társadalmi kapcsolatokat a katonák és a civil szervezetek között.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában