Lomtalanítás

2023.03.04. 14:30

Megszabadulhatnak fölös kacatjaiktól a lakók Tiszajenőn

Lakosok is jelezték, hogy van igény lomtalanításra, elektronikai hulladékleadásra.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: MW Archív

Megszabadulhatnak a lakosok a háztartásukban összegyűlt, feleslegessé vált, selejtezésre megérett lomoktól, tárgyaktól, bútoroktól. Március 17-én ugyanis lomtalanítási akciót tartanak. Az előző nap során a hulladékgyűjtő edények mellé, illetve a település megadott pontjaira kihelyezett kacatokat az NHSZ Szolnok Kft. szállítja el. 

Nem lehet kihelyezni zöldhulladékot, festékféléket, tűz- és robbanásveszélyes anyagokat, vegyszereket, bontási törmeléket, továbbá elektronikai eszközöket sem. 

Ez utóbbiaktól azonban a lomtalanítást megelőzően, március 10-12. között megszabadulhatnak tulajdonosaik. A volt polgárvédelmi bunker udvarán a három begyűjtési nap délelőttjén mindenki leadhatja használaton kívüli, árammal vagy akkumulátorral működő eszközeit, berendezéseit, készülékeit. A lakosság ezirányú igényét korábban már jelezte a település vezetőségének.

Virág József polgármestertől megtudtuk, tavasszal sokan gallyaznak, metszik a fáikat, viszont tűzgyújtási tilalom van, így a zöldhulladék elhelyezésére is gondolni kell, ennek szervezése még folyamatban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában