Galériával

2023.03.01. 10:00

Megtartották az Advent fényei pályázat díjátadóját Szolnokon

Számos díj gazdára talált a kreatív csoportok között a vármegyeházán megrendezett keddi ünnepségen.

Kovács Berta

A rendezvényen is fellépő Fenyves Otthon Táncolj szívből Tánccsoportjának videója is első helyezést ért

Fotó: Nagy Balázs

Advent fényei címmel hirdetett videópályázatot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltsége a fenntartásában álló intézmények, lakásotthonok alkotócsoportjai számára. A kiírásra közel harminc pályamű érkezett be, a végeredményt pedig kedden hirdették ki a vármegyeházán megtartott ünnepségen, ahol a pályamunkákat is levetítették. A rendezvényt a lakásotthonok lakóinak műsora is színesítette.

Kiss Róza igazgató megnyitójában elmondta, ők maguk törekszenek arra, hogy újabb és újabb ünnepnapokkal tegyék érdekesebbé, boldogabbá az ellátottak életét. E pályázatot második alkalommal írták ki, hogy segítsék a szeretet ünnepére való ráhangolódást.

A pályamunkákat három tagú, független zsűri értékelte.

Négy-négy csoport vehette át az első, második és harmadik helyezettnek járó jutalomcsomagot, emellett hét pályázó különdíjban részesült.

Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szakmai főigazgató helyettese a videókat szintén megtekintő dr. Simon Attila főigazgató szavait tolmácsolta. A pályázatot, illetve az intézményekben folyó munkát Hubai Imre, a közgyűlés elnöke is méltatta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában