Előadás

2023.03.10. 07:00

Minden vég egy új kezdet: Kató nővér nyújtott lelki támogatást Jászberényben

A veszteségek lélektana került középpontba a rendezvényen.

Illés Anita

Tegzes Katalin szerzetes nővér volt a Jó Szó Est vendége

Fotó: Pesti József

Minden vég egy új kezdet! címmel tartott előadást szerdán Tegzes Katalin, szerzetes nővér Jászberényben, a Jó Szó Esték rendezvényén. A meghitt esten Molnár Györgyné szervező köszöntötte a jelenlévőket, majd bemutatta Katalin nővért, aki a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek Kongregációjának tagja. Rendjük Szent Ignác lelkisége szerint élő, nemzetközi, pápai jogú szerzetesközösség. Tegzes Katalin, vagy ahogy sokan ismerik Kató nővér Budapesten szolgál. Tanulmányait két szakirányon, az egészségügy és teológia területén végezte. 

Negyvenhét évvel ezelőtt, 25 éves korában indult a szerzetesi élete, határon innen és túl is szolgált. Munkáját a mai napig meghatározzák a gyászpasztorációs programok, a hospice szolgálat, a hitoktatás és a különböző lelki gyakorlatok, személyes lelki kísérés. A halál közelségével és a gyász fájdalmának terhével küzdőknek nyújtott önfeláldozó segítsége, több évtizedes lelki gondozói munkája elismeréseként 2021-ben Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

A Jó Szó Esten a gyász- és veszteségek folyamatát, feldolgozását járta körbe lelki támogatást nyújtva az érdeklődőknek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában