Alapkőletétel

2023.03.07. 19:17

Munkahelyeket teremt az új beruházás Martfűn

Uniós forrásból bővülhet a martfűi gépgyártással foglalkozó vállalkozás, az új üzemcsarnok alapkövét kedden tették le.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több mint másfél milliárd forintot költhet fejlesztésre martfűi székhelyén a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. új munkahelyeket is teremtve. A beruházás nyitórendezvényét kedden tartották a tiszazugi városban. Az elsősorban gépgyártással foglalkozó, valamint egyedi szerszámkészítéséről ismert vállalkozás uniós támogatásra pályázott, eszközöket vásárolnak, de kísérleti fejlesztésébe is fognak a következő másfél évben. Az épülő üzemcsarnok alapkövét le is tették.

Beszereznek egy lézervágógépet, amely azokra a technológiai problémákra nyújt megoldást, amelyeket a napi termelés során csak igen sok emberi erőforrás igénybevételével és koordinációjával tudnának megoldani. Kiemelt céljuk, hogy a négyévente Düsseldorfban megrendezett szakmai kiállításon részt vegyenek, ami jó lehetőséget biztosít az új termékek bemutatására, a vevők, nyomdászok igényeinek felmérésére és a jövőbeni fejlesztési irányok meghatározására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában