Programajánló

2023.03.10. 09:00

Színes, izgalmas programokat kínál a hétvége a Jászkunságban

Böllérfesztivál, nosztalgiavonat, helyi termékek vására, éjszakai fürdőzés, és izgalmas kiállítások – egyebek mellett ilyen különleges programokat tartogat a hétvége vármegyénkben.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mészáros János

PÉNTEK

Szolnokon délután 16 órakor nyílik meg az Aba-Novák Agórában Demény István fotográfus, "A téma az utcán hever" című kiállítása. A tárlatot Erdős Hanna olimpiai és világbajnok mestercukrász nyitja meg, a Brill Vocal együttes közreműködésével. A kiállítás április 23-ig látogatható. 

Martfűn a délután 17 órától kezdődik a Dan-Ton Művészeti Egyesület Hungarikum kiállításának megnyitója a Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti galériáján. A tárlat az intézmény tanácskozótermében március 17-ig tekinthető meg.

Nőnap almából zenei időutazásra invitál a kiskörei Lépcső Bisztró március 10-én, pénteken 18:00-tól. Az esten Nikodém Norbert és Varga Zoltán lépnek fel, akik koktél-jazz estjükön az 1930-as, '40-es, '50-es évekbe kalauzolják el a közönséget. A hölgyeket egy szál virággal lepik meg az eseményen. A koncert ingyenes és nem kötött regisztrációhoz sem, azonban a szervezők ajánlják az előzetes asztalfoglalást.

SZOMBAT

Már reggel 6 órakor megnyitja kapuit a XV. Tiszator Böllérfesztivál Abádszalókon, a Füzes Kemping területén. A nagyszabású eseményen hagyományos disznótorral, hamisítatlan vidéki ízekkel, népzenével, néptánccal és kézműves vásárral várják a látogatókat. A rendezvény középpontjában a böllérverseny áll, melyet szórakoztató kiegészítőprogramokkal tesznek színesebbé. 6. 30 -tól indul a malacfogás és szúrás, vagyis, a verseny kezdete, egy órával később kezdődnek a kóstolások. 8 órától indul a pogácsa és pálinka verseny. Ezután kezdődnek a koncertek, előadások, miközben számos családi-és gyermekprogramokat is kínálnak, mint pónilovaglás, kukorica morzsoló foglalkozás,  bálából készült állatkert és labirintus,  hungarikum játszóház. A jó hangulatról a gólyalábasok és a vásári alakoskodók gondoskodnak majd. az eredményhirdetésre délután 16.30 -kor kerül sor. 

Szolnokon az evangélikus templomban a kecskeméti Nefelejcs Együttes közreműködésével tartott zenés áhítatra várják azokat, akik egy kis békességre, megnyugvásra vágynak a hétköznapok forgatagában. A program délelőtt 11-kor kezdődik és 12.30-ig tart. 

Szintén a megyeszékhelyen délután 13 órától a kezdődik a Damjanich János Múzeumban Az élő grafika című kiállítás tárlatvezetése. A kiállítás a T-Art Alapítvány grafikai kollekciójából szemez. A tárlatot Tenk László Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a T-Art Alapítvány alapítója mutatja be, a tárlat május 14-ig látogatható az Időszaki kiállítások termében és a Folyosó Galériában.

A Hatvan-Szolnok vasútvonal kiépítésének 150. évfordulója alkalmából a MÁV Rail Tours Kft. gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat indít a Budapest-Nyugati–Hatvan–Jászberény–Szolnok–Budapest-Nyugati vonalon. A nosztalgiajáraton előre megváltott jeggyel lehet majd utazni. Az út során Hatvanban, Jászberényben és Szolnokon a pályaudvarokon ünnepélyesen fogadják a szerelvényt. A jubileum alkalmából állított emléktábla koszorúzását követően mindhárom vasútállomáson helyi programok biztosítják a látogatók és a vasútrajongók számára a tartalmas időtöltést. Jászberényben a vasútállomáson délelőtt 11 órakor kézműves foglalkozásokkal kezdődik az ünnepi program, a nosztalgiavonat 11.53-kor gördül be a 3. vágányra, és 12.53-kor indul tovább Szolnokra. Szolnokon 10 órakor kezdődnek a programok, ingyenesen megtekinthető kiállításokkal. A nosztalgiavonat 13.47-kor érkezik az 1. vágányra, és 16.42-kor indul Budapestre, a Nyugati pályaudvarra. 

Szászberken Tavaszköszöntő Batyus Bált rendeznek a Kohner Kocsiszínben. A 19 órától kezdődő rendezvényre a belépés ingyenes. 

Mezőtúron, szintén 19 órától éjszakai fürdőzésre várják az érdeklődőket a mezőtúri városi uszodában. A különleges program egészen éjfélig tart majd, és a napijegy megvásárlásával látogatható.

Szolnokon a Bowling és Élménycenterben 22 órától nőnapi retro diszkó kezdődik, minden hölgy vendégnek, aki 23 óráig megérkezik, 500 forintos italkuponnal kedveskednek. 

VASÁRNAP 

Szolnokon reggel 8 órakor nyit a soron következő Helyi Termékek Vására az Aba-Novák Agórában és a Hild János téren. A délután 13 óráig tartó programon, ahol helyi, megyei és térségi kistermelők, őstermelők valamint kézművesek portékáit lehet megvásárolni, fellép a Szolnoki Népdalkör, a Sodrás Népzenei Kisegyüttes, továbbá a szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola.

Tiszaföldváron 10.30-tól kezdődik a Tiszaföldvári Férfikórus koncertje a Kossuth úti római katolikus templomban. A koncertet  a kórus elhunyt tagjainak emlékére tartják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában