VOSZ

2023.03.07. 19:25

Vállalkozók kaptak stratégiai útmutatást Szolnokon

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei március folyamán tartják éves taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdekképviselet a közgyűlések előtt vállalkozói fórumokat tart. Szolnokon kedden jöttek össze jelentős számban szűkebb hazánk gazdasági szereplői a Hozam Klubban.

Kovács Berta

Eppel János, a VOSZ elnöke

Fotó: Mészáros János

A rendezvények célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon öt éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól.

Mint a fórumon is elhangzott, a szervezet március 8-án alakult meg éppen harmincöt éve, ennek is apropója ez a rendezvénysorozat.

– Hiszünk abban, hogy az online világban is fontosak a személyes találkozások, hogy ennek révén megtudjuk, mit akarnak partnereink, vállalkozóink, és ennek mentén adjuk át azokat az információkat, üzeneteket, melyek közösségünk érdekében fontosak. Azt gondoljuk, a magyar gazdaság nem csak Budapesten zajlik, hanem az ország egész területén. Jelképes üzenete van, hogy a központ szeretne elmenni a helyi intézményekhez, megmutatni, hogy olyan munkáról van szó, ami csak személyes összefogással tud sikeres lenni – hangsúlyozta Eppel János, a VOSZ elnöke, aki a szövetség 2022-2026 közötti ötéves stratégiáját ismertette. Megjegyezte, céljuk az is, hogy mozgósítsák, buzdítsák, aktivitásra sarkallják a partnereiket.

Mint elhangzott, a VOSZ stratégiáját egy évvel ezelőtt alkották csapatmunkával, amit a megyei elnökök is elfogadtak. Megfogalmazták, illetve továbbviszik az alapítók által megfogalmazott küldetésüket: minden magyar vállalkozót, munkaadót tevékenységükben, napi működésükben, fejlesztéseikben támogassák, segítsék minden eszközzel.

Értékrendjük változatlan alappillére az önkéntesség, függetlenség, szakmaiság és együttműködés.

Jövőképük: szeretnének a legerősebb, legvonzóbb, legaktívabb, hiteles szakmai érdekképviselet lenni. Tevékenységüket a Magyar Kereskedelmi Iparkamarával együttműködve, megfelelő munkamegosztásban végzik, de együttműködnek a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségével is.

Céljaik mentén helyzetelemzéssel indítva megalkottak egy cselekvési programot, melynek lényege, hogy tovább erősítsék szervezetünket, elsősorban megyei irodák működésén keresztül, aktívan együttműködjenek a különböző partnerekkel. Szolgáltatásak fejlesztésével (Széchenyi Kártya Program és egy új vállalatirányítási rendszer létrehozása), illetve a vállalkozásfejlesztés területén kiemelt témák mentén szakmai és pénzügyi támogatás nyújtásával segítsék a vállalkozásokat, hogy tudjanak fejlődni, előrébb lépni.

Arra törekedtek, hogy korszerűbb, dinamikusabb, modernebb kommunikációs indítsanak el, ennek legszembetűnőbb jele, hogy a múlt évben új logót és arculatot alakítottak ki.

Szólt a Prima Primissima díjról is, melyet a következő tíz évben is tovább visznek.

Eppel János az is hangsúlyozta, hogy a tagság véleményére is alapoznak. Jelenleg közel harmincezer tagjuk van, de a a társszervezeteken keresztül összesen hatvanötezer magyar vállalkozást képviselnek.

A rendezvényen megállapodást is kötöttek a Magyar Közgazdasági Társaság vármegyei szervezetével.

A fórumon Perlusz László VOSZ főtitkár beszélt a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól. Dr. Lits József, a VOSZ vármegyei elnöke is vázolta a térség gazdasági helyzetét és a múlt évben végzett munkát. Érdekességként Lits Levente is vázolta egyetemi hallgatói szemszögből a tapasztalt recessziót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában