Esemény

2023.04.16. 11:30

A gyermekjogokról tartott előadást az UNICEF Fiatal Nagykövete Abonyban

Egy több mint 190 országban működő világszervezet munkájával és a gyermekek jogaival ismerkedhettek meg a napokban az abonyi diákok.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány Ébresztő-óra foglalkozásán vettek részt a Kinizsi Pál Gimnázium 9. ny osztályos tanulói – hívta fel a figyelmet a minap az oktatási intézmény. A gimnázium arról is tájékoztatott, hogy az Ébresztő-óra foglalkozást az UNICEF előadója, Samu-Erdélyi Erzsébet és lánya, Kapai Ramóna, az UNICEF Fiatal Nagykövete tartotta. A foglalkozáson a gyermekjogokról, illetve az ENSZ gyermekjogi egyezményéről esett szó játékos, interaktív formában. A gyerekek megismerkedtek a világszervezet munkájával, valamint elmélyíthették tudásukat a gyermekjogok területén.

Amint arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, az UNICEF több mint 190 országban dolgozik a gyermekek jogaiért, testi-lelki jóllétéért, emellett hosszú távú humanitárius és fejlesztési programokat nyújt a fejlődő országokban élő gyermekeknek. A szervezet hazai küldetését tavaly június óta segíti fiatal nagykövetként az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium két tanulója, Karsai Vivien és Kapai Ramóna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában