Környezetszépítés

2023.04.14. 18:30

A legvirágosabb utcát is díjazzák majd Cegléden

idén is elismerné a legigényesebb köztereket a ceglédi önkormányzat. Ezúttal három kategóriában mérethetik meg magukat a lakók. A legszebb családi ház előtti közterületet jelentkezéstől függetlenül is kiválasztják majd.

H. G.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Ismét meghirdeti környezetszépítési és környezetvédelmi programjait a település. Az önkormányzat a minap arról számolt be, hogy az idei verseny célja továbbra is a települési virágfelületek fejlesztése, illetve a lakossági szemlélet formálása, a közterületek rendszeres gondozása. Idén három kategóriában lehet versenyezni. A Hároméves örökbefogadási pályázatra jelentkezők valamely közterület gondozását vállalják. A fenntartáshoz eszköztámogatás társulhat és a nyertes egy évre megnyeri az örökbefogadási vándorkupát. A Szebb, virágosabb Ceglédért mozgalom keretében a legszebb társasház előtti közterület, előkert, valamint a legszebb virágos intézmény témákban lehet nevezni. Ezenkívül A mi parkunk, mi kertünk rajzpályázatot óvodások és általános iskolások részére írták ki. A nyerteseket értékes könyvekkel és rajzeszközökkel jutalmazzák.

A polgármesteri hivatal kiemelte: jelentkezéstől függetlenül, az idei esztendőben is megválasztják a legszebb családi ház előtti közterületet, a legszebb közterületről látható virágos balkont, erkélyt, ablakot, a legvirágosabb utcát, vendéglátóhelyet és üzletet is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában