Jászkunság

2023.04.02. 14:00

„Állati jó” sztorik érkeztek a felhívásra az ország minden részéből

A látássérült egyesület minden évben meghirdeti irodalmi seregszemléjét vak és látó alkotóknak.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Fények Vakondja novellaíró pályázatot a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Minden alkalommal más-más tematika köré építve hirdetik meg a versenyt, idén állati történeteket vártak az esélyegyenlőség jegyében ép látású és látássérült alkotókat egyaránt megcélzó versenyre.

Az alkotásokat március 19-ig lehetett beküldeni, egy jelentkező három művel pályázhatott.

Az idei felhívásra összesen 92 résztvevőtől 130 pályamunka érkezett be. Ez több, mint a tavalyi évben, annak ellenére, hogy limitálták az egy személy által beküldhető novellák mennyiségét – tudtuk meg Lukács Ágotától, a pályázat koordinátorától. Magas volt a most először pályázók száma is.

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el. Az ítészek elé csak jeligével ellátva kerülnek a művek, az író személyére csak az értékelés után derül fény.

Az irodalmi pályázat ünnepélyes eredményhirdetését április 12-én tartják Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben. Az első három helyen végzett novellák írói értékes díjazásban részesülnek.

– Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk emlékezni József Attilára is, akinek a születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját – jegyezte meg Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában