Másnap

2023.04.22. 16:00

Az elfogadtatás volt a célja a karcagi rendezvénynek – galériával

A Kádas György EGYMI harmadik alkalommal szervezte meg a Másnap című rendezvényét a karcagi Városi Sportcsarnokban, ahol a város iskolásai óvodásai is részt vettek.

Daróczi Erzsébet

Jó hangulatban telt az esemény

Fotó: Daróczi Erzsébet

Az eseményen tiszteletét tette Sági István karcagi tankerületi igazgató és Kissné Soós Ágnes szakmai igazgatóhelyettes, valamint Pánti Ildikó képviselő és Szepesi Tibor polgármester, aki az önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket.

– A Másnap szót tulajdonképpen jó pár évvel ezelőtt találtuk ki ennek a rendezvénynek, melynek célja, hogy a sérült gyermekeket, felnőtteket, fiatalokat elfogadjuk, lássuk, hogy nekik is vannak értékeik, tehetségesek ők is valamiben – mondta Tatár Jánosné intézményvezető. Az érzékenyítést – kerekes székesek, látássérültek, értelmi sérültek elfogadtatása - nem lehet elég korán kezdeni, így örülök annak, hogy az óvodások is itt vannak, így már kicsi korban megtörténik az elfogadás – fogalmazott a vezető.

A nap során felléptek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakosai, pedagógusai, táncoltak a kádasos gyerekek, a Dalma Dance karcagi tagozatosai modern tánccal, a Kuthen utcai óvodások mesét adtak elő, Karcagi-Nagy Zoltán és Andy interaktív gyermekműsorral várta a jelenlévőket, a KSZC Varró István Szakiskola ápoló hallgatói, akik egy speciális babán mutattak be újraélesztést a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában