Gondozás

2023.04.09. 18:00

Az utolsó simításokat végzik Tiszabő első bölcsődéjén

Várhatóan ősztől megnyitja kapuit az a két csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde, amely a három év alatti gyermekek gondozását látja majd el Tiszabőn.

M. R. E.

Már a parkolókat építik Tiszabő első bölcsődéje előtt, hamarosan minden készen áll az őszi nyitásra

Fotó: Mészáros János

Már a parkolót építik a közel hatszáz négyzetméter alapterületű bölcsőde udvara előtt, az épület elkészült, az eszközbeszerzés is megtörtént, hiszen ősztől már fogadják a gyermekeket. Az új intézmény a nők mielőbbi munkába állását, és a gyermekek minél koraibb szocializálódását segíti a hátrányos helyzetű településen.

Az épületben a két csoportszoba mellett egy nagy konyha és tálalóhelyiség, emellett korszerű, tágas mosdók és öltözők is helyet kapnak, továbbá egy nagy hátsó játszóudvar is várja majd a gyermekeket, akik az ellátás mellett különböző fejlesztő foglalkozásokon is részt vesznek majd.

Az új épületre a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyert mintegy 370 millió forintot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabő önkormányzatával konzorciumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában